לקביעת תורים – 09-9592999

ד"ר אורי לינדנר

ד"ר אורי לינדנר – מומחה לאורולוגיה אונקולוגית, משמש סגן מנהל מחלקה, עובד ומנתח במרכז רפואי קפלן וכן, רופא כירורג עצמאי במרפאתו במדיקל סנטר הרצליה. ד"ר לינדנר הינו מן החלוצים והמובילים בישראל את שיטת ביופסיית ההיתוך לאיתור סרטן הערמונית.
עד היום פרסם למעלה מ-30 מאמרים בספרות הרפואית ובעיתונים המובילים בעולם ובחלקם הוא אף משמש כסוקר
.
חבר באיגודים אורולוגים בארץ ובעולם וכמו כן, משמש כעמית מחקר במכון ויצמן למדע ועורך מחקרים בסיסיים בתחומי סרטן הערמונית, שלפוחית השתן והכליה.

ד"ר אורי לינדנר עובד עם קופת חולים רבות, אורולוג מומחה כללית מושלם, מאוחדת, הראל, פניקס ואיילון.

השכלה והתמחויות

1991-1998  בוגר הפקולטה לרפואה, ביה"ס לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב.

2004-2010 התמחות באורולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר.

2011-2013 התמחות על באורולוגיה אונקולוגית וטיפול זעיר פולשני מונחה דימות Princess Margaret Hospital, Toronto, Canada.

במסגרת התמחותו בקנדה היווה ד"ר לינדנר חלק מרכזי בפיתוח שיטה לטיפול מקומי בסרטן הערמונית באמצעות לייזר בהנחית תהודה מגנטית.

תחומי התמחות

  • מומחה לאורולוגיה אונקולוגית
  • ביופסית היתוך של הערמונית
  • טיפול פוקאלי בסרטן הערמונית
  • טיפולים פתוחים ולפרוסקופיים בסרטן הכליה
  • ביופסיה ערמונית
  • אבחון וטיפול בסרטן השלפוחית
  • טיפולים אנדוסקופיים בערמונית (פרוסטטה) מוגדלת
  • כירורגיה אורולוגית

שאלות נפוצות באורולוגיה

במהלך הקריירה המקצועית שלו, כל אורולוג מומחה צפוי להיתקל במספר שאלות חוזרות אודות נושא האורולוגיה, ותחומי ההתמחות של האורולוג באופן ספציפי. שמחנו לאגד עבורכם הפעם את השאלות הנפוצות ביותר, וגם לענות עליהן:

1. מה זה אורולוג ובמה הוא מתמחה?
אורולוג הינו רופא, כירורג, המתמחה באבחון, טיפול וניתוח של מערכות השתן והמין. 

2. האם אורולוג מטפל רק בגברים?
מאחר ואורולוגים מטפלים בדרכי השתן, הם מטפלים גם בגברים וגם בנשים. אמנם חלק מהמחלות נפוצות יותר בגברים, אך עדיין אורולוג מטפל גם בגברים וגם בנשים ובוודאי אורולוג מומחה.

3. האם אורולוגים מנתחים?
יש להבין כי מקצוע האורולוגיה הינו מקצוע כירורגי בעיקרו, ועל כן מרבית האורולוגים בארץ מנתחים. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, וחלק מהרופאים האורולוגים משמשים כרופאי מרפאה בלבד שאינם מבצעים ניתוח ערמונית.

4. ראיתי דם בשתן, מה לעשות?
דם בשתן לעולם אינו תקין, לא בגברים ולא בנשים. לעיתים, ניתן ליחס את הדם לבעיה לא מסוכנת אך בכל מקרה יש לעשות בירור ולראות אורולוג בהקדם האפשרי.

5. איזה בירור נעשה בעקבות הימצאות דם בשתן?
הבירור כולל בדיקת שתן כולל תרבית וכללית, בדיקת אורולוג, ולפי הממצאים גם ציסטוסקופיה (הסתכלות לתוך כיס השתן עם מכשיר אופטי עדין) וסיטי להדגים את הכליות (סיטי אורוגרפי). למידע נוסף על בדיקת ציסטוסקופיה

6. מהי ציסטוסקופיה?
המילה "ציסטוסקופיה" באה מיוונית, ומשמעותה היא "הסתכלות לתוך הכיס", כאשר בעולם האורולוגיה, הכוונה היא הסתכלות לתוך כיס השתן. הכניסה לכיס השתן מתבצעת דרך השופכה, כאשר אצל גברים השופכה עוברת בפין. למידע נוסף על ציסטוסקופיה

7. האם ציסטוסקופיה כואבת?
ציסטוסקופיה (הסתכלות לתוך כיס השתן), זו פרוצדורה שלרוב מבוצעת במרפאות, ללא טשטוש או הרדמה. הפרוצדורה גורמת לתחושה שצריך לתת שתן ולחץ בבטן תחתונה, אך לרוב אינה גורמת לכאבים. לאחר הציסטוסקופיה ניתן לצפות למספר שעות של צריבה במתן שתן, ורצוי ליטול כדור נגד כאבים בהתעורר הצורך. כמו כן, ניתן לצפות למעט דם בשתן למשך יום יומיים.

8. מהי ביופסיית היתוך / פיוז'ן?
ביופסיית היתוך הינה בדיקה יעילה לאיתור מדויק אבחון של סרטן הערמונית. בדיקה זו מסייעת לנו האורולוגים להבין האם מדובר בסרטן אגרסיבי או לא, והיכן ממוקם הסרטן. ההליך שמתבצע בפועל הוא כזה: בדיקת ה- MRI  מראה לנו את האזור החשוד, אותו יש לדגום. הדרך הקלה לעשות זאת היא לקחת את התמונות שקיבלנו ולמעשה "להתיך" אותן, כלומר לעשות להן פיוז‘ן עם תמונת האולטרא סאונד. כלומר, אנחנו מסוגלים לעשות שילוב בין שתי הבדיקות וכך לדגום את המקום החשוד שנגוע בסרט, ולקבל תמונת מצב עדכנית ואמינה.

9. איך אדע שיש לי סרטן הערמונית?
סרטן הערמונית בשלביו ההתחלתיים אינו גורם לתסמינים, ולכן לא ניתן לדעת אם יש או אין סרטן הערמונית. לכן, אורולוגים ממליצים מעקב אורולוגי סדור מגיל 50, גם בהיעדר תסמינים. חשד אמיתי לסרטן נוצר כאשר בדיקת הערמונית בעזרת האצבע אינה תקינה, או שערכי PSA  מוגברים, ו/או בדיקת MRI של הערמונית מחשידה לנוכחות סרטן.

10. האם יש קשר בין עישון לבין סרטן הערמונית?
עד היום לא הוכח קשר ישיר בין עישון לסרטן הערמונית.

11. מהם גורמי הסיכון לסרטן הערמונית?
סרטן הערמונית הינו הסרטן השכיח ביותר בגברים, כאשר הסטטיסטיקה מעידה כי היום אחד משישה מאובחן כסובל מסרטן הערמונית. גורם הסיכון הכי משמעותי הוא אם יש קרוב משפחה מדרגה ראשונה אשר אובחן כסובל מסרטן ערמונית. גבר מעל גיל 40 עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה שסבל מסרטן ערמונית זקוק למעקב קבוע אצל אורולוג אשר מתמחה בסרטן ערמונית.

12. איזה טיפול ניתן היום עבור סרטן הערמונית?
טיפול בסרטן הערמונית יותאם באופן אישי לכל מטופל על ידי האורולוג אצלו הוא מטופל. ייתכן וחלק מהמטופלים ייאלצו לעבור ניתוח לכריתת הערמונית בעקבות הסרטן. בנוסף, ישנו טיפול חדש הנקרא "טיפול פוקאלי" – טיפול לסרטן הערמונית עם מינימום נזק או תופעות לוואי.

הרצאה של דר אורי לינדנר – סרטן הערמונית

קבוצת תמיכה לסרטן הערמונית בקפלן, הרצאה מיום 19.1.15

טיפול פוקאלי ע"י לייזר לסרטן הערמונית

Dr. Uri Lindner "MR-guided Laser Focal Therapy for Prostate Cancer."